DICK VERBEEK – drums

Dick is de “Basic Station” drummer van het eerste uur en woont in Doorn. In het dagelijks leven zijn mensen altijd blij hem te zien, hij heeft namelijk als “Maker van Dingen” zijn eigen klussenbedrijf!

Dick is als mede-oprichter van “Basic Station” van 1993 tot 2003 reeds eerder de Basic Station drummer geweest; want drummen kan hij als de beste: als Dick loos gaat, berg je dan maar! Kernwoorden voor Dick zijn drumkunsten zijn: creatief, gedreven, compromisloos, afwijken van gebaande paden, betrouwbaar, verrassend en innovatief.

Na het voltooien van de cd “Your name is my guitar” vond Dick het tijd geworden om een nieuwe uitdaging te gaan zoeken en besloot hij, in goed overleg, de band te verlaten.  De plaats van Dick is toen ingenomen door Hans en later Ernst.

Toen Ernst aangaf zijn werk niet langer te kunnen combineren met Basic Station was de ‘terugkeer’ van Dick snel beklonken. Zoals Willem altijd zo mooi weet te zeggen “Dick is als een paar ouwe schoenen, en die zitten nog altijd heerlijk!”.

Ook Dick is, uiteraard als drummer, onderdeel geweest van de band Siskin. Evenals voor de andere ex-Siskin leden is het optreden met Siskin in Duitsland een van zijn grote “wapenfeiten”.

De bijdragen van Dick aan Basic Station zijn o.a. vereeuwigd op de cd’s “Your name is my guitar” en “Many Roads”.Voor de cd “Your Name, is my guitar” heeft hij niet enkel het drumwerk voor zijn rekening genomen maar heeft hij zich ook intensief bezig gehouden met het ontwerp van de hoes.

In zijn vrije tijd mag Dick graag klussen aan zijn huis en bezoekt hij vaak, bij voorkeur tesamen met fijn vrouwelijk gezelschap, collega-bands en muzikanten, of is hij zelf als sessiemuzikant op een andere ‘gig’ te vinden.

Direct contact met dit ritmebeest? Mail hem dan via dick@basicstation.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD's bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!

Meer informatie

Login