RUUD WEGMAN – harmonica

Ruud Wegman (geboren in Eindhoven in 1948) woont in Maarssen aan de Vecht en is een zeer ervaren amateur harmonicaspeler. Ruud speelt harmonica voor Blues, Boogie woogie, Country, Pop, Rock, Folk maar ook chromatische harmonica in de stijl van Toots Thielemans en Stevie Wonder.

Hij heeft hiertoe ca 1500 nummers met harmonica in huis. (Ruud was overigens ook 50 jaar leadgitarist in een Sixties band).

Naast veel nationale-, heeft Ruud ook internationale muziekervaring. Hij deed meerdere optredens met  Jet Harris, de oprichter van The Shadows (Apache, Livin ‘doll) en speelde ook mee met een in Engeland opgenomen CD van deze groep.

Ook speelde  Ruud regelmatig met de Engelse Scorpions (Hello Josephine, Ann Louise) en speelt hij nu nog gitaar en hamonica in The GrahamLeeBand (  www.thegrahamleeband.nl ) met Graham Lee, een zanger die o.a. zo’n 8 jaar de zanger was van Herman’s Hermits (No milk today).

Ruud (gewerkt in de marketing en webdesign) is inmiddels gepensioneerd, heeft een vrouw, 2 zoons, 1 kleindochter en naast de muziek ook als hobby’s fietsen, de computer en golf.

Meer weten over Ruud? Kijk dan op zijn prachtige site www.bluesharmonica.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD's bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!

Meer informatie

Login