Basic Station

De rock & bluesband Basic Station is inmiddels in de regio Utrecht en de rest van Nederland geen onbekende meer. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen, waar al 45 jaar lang muzikanten uit de regio samenkomen om te spelen, te oefenen en te jammen.

Basic Station wordt gevormd door zes vaste muzikanten, een trompettist (hoeveel bluesbands met een trompetist ken je?) en twee geluidstechnici:

  • Willem Schriekenberg  (gitaar en zang) – † 27-12-2022 –
  • Henk Haar (basgitaar)
  • Arian Koops (drums)
  • Ben Petersen (toetsen en 2e stem)
  • Edgar Blijenberg (bandbaas en zang)
  • Richard Quartel (harmonica)
  • Bart Verbeek (trompet)
  • Robin Winkel (gitaar)

Techniek en geluid zijn in handen van Bert Bannink en Bert van Eeden. 

Basic Station heeft regelmatig een gastspeler(s) die lekker aansluiten bij de band

De promotie, productie en het bandmangement neemt Bert van Eeden, samen met Edgar Blijenberg, voor zijn rekening. Tevens heeft Basic Station de luxe van een eigen bandkokkin, Katerina Araka.

Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt Basic Station vooral eigen repertoire, geënt op de rhythm & blues uit de jaren zestig , zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de band. En dat is goed te horen; Basic Station is swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen. Kortom, muziek vanuit het hart.

Alle leden van Basic Station kunnen teruggrijpen op jarenlange podiumervaring in uiteenlopende bands. Basic Station speelt niet alleen regelmatig op festivals, maar ook ‘in de kroeg op de hoek’. De wisselwerking met het publiek in een ontspannen sfeer is voor hen een must om de rock & blues goed tot zijn recht te laten komen.

Eind 2002 nam Basic Station zijn eerste CD op, “Your Name- is my guitar” genaamd, gevolgd door de CD “Trackin’ on a Trail” die in 2005 verscheen. In 2017 kwam de Basic Station CD “Many Roads” uit. Op deze cd een speciaal eerbetoon aan twee overleden dierbaren van de band. Brother Sam heeft Willem geschreven voor zijn broer Siem en de titelsong van de cd is, vanuit het hart, speciaal voor Anna. De muzikale ervaring, de gedrevenheid en – niet te vergeten – het plezier, waarmee de band muziek maakt, komen op deze CD’s volledig tot z’n recht. Fantastische CD’s, die in geen enkele verzameling van de liefhebber van onvervalste rock & blues mag ontbreken!

Meer weten over de Rock and Bluesmannen? Klik dan hieronder op de persoonlijke pagina’s van de bandleden!

Willem Schriekenberg

Willem Schriekenberg

Gitaar en zang † 27-12-2022
Lees meer over Willem
Henk Haar

Henk Haar

Basgitaar
Lees meer over Henk
Arian Koops

Arian Koops

Drums
Lees meer over Arian
Ben Petersen

Ben Petersen

Toetsen en 2e stem
Lees meer over Ben
Edgar Blijenberg

Edgar Blijenberg

Bandbaas en Zang
Lees meer over Edgar
Bert Bannink

Bert Bannink

Techniek en geluid
Lees meer over Bert
Bert van Eeden

Bert van Eeden

Bandmanagement, promotie & productie
Lees meer over Bert
Richard Quartel

Richard Quartel

Harmonica en Zang
Lees meer over Richard
Robin Winkel

Robin Winkel

Gitaar
Lees meer over Robin

Katerina Araka

Katerina Araka

Bandcook – the best Greek Chef you can find! –

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!