BASIC STATION

De eind 1992 opgerichte rock & bluesband Basic Station is inmiddels in de regio Utrecht en omgeving geen onbekende meer. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen, waar al 35 jaar lang muzikanten uit de regio samenkomen om te spelen, te oefenen en te jammen.

Basic Station wordt gevormd door zes muzikanten en een geluidstechnicus:
– Willem Schriekenberg (gitaar en zang)
– Henk Haar (basgitaar)
– Arian Koops (drums)
– Ben Petersen (toetsen en 2e stem)
– Ruud Wegman (harmonica)
– Edgar Blijenberg (bandbaas en zang)

Techniek en geluid zijn in handen van Bert Bannink.

Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt Basic Station vooral eigen repertoire, geënt op de rhythm & blues uit de jaren zestig , zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de band. En dat is goed te horen; Basic Station is swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen. Kortom, muziek vanuit het hart.

Alle leden van Basic Station kunnen teruggrijpen op jarenlange podiumervaring in uiteenlopende bands. Basic Station speelt niet alleen regelmatig op festivals, maar ook ‘in de kroeg op de hoek’. De wisselwerking met het publiek in een ontspannen sfeer is voor hen een must om de rock & blues goed tot zijn recht te laten komen.

Eind 2002 nam Basic Station zijn eerste CD op, “Your Name- is my guitar” genaamd, gevolgd door de CD “Trackin’ on a Trail” die in 2005 verscheen. In 2017 kwam de Basic Station CD “Many Roads” uit. Op deze cd een speciaal eerbetoon aan twee overleden dierbaren van de band. Brother Sam heeft Willem geschreven voor zijn broer Siem en de titelsong van de cd is, vanuit het hart, speciaal voor Anna. De muzikale ervaring, de gedrevenheid en – niet te vergeten – het plezier, waarmee de band muziek maakt, komen op deze CD’s volledig tot z’n recht. Fantastische CD’s, die in geen enkele verzameling van de liefhebber van onvervalste rock & blues mag ontbreken!

Meer weten over de Rock and Bluesmannen? Klik dan hieronder op de persoonlijke pagina’s van de bandleden!

Willem Schriekenberg

Gitaar en zang

Henk Haar

Basgitaar

Arian Koops

Drums

Ben Petersen

Toetsen

Ruud Wegman

Harmonica

Edgar Blijenberg

Bandbaas en Zang

Bert Bannink

Geluid en techniek

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD's bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!

Meer informatie

Login