Home » Basic Station » Bert Bannink

Bert Bannink

BERT BANNINK – geluid en techniek

Bert

Geboren op 14 mei 1960 in Maassluis, maar tot inkeer gekomen en snel naar Driebergen en vervolgens Utrecht, Houten en uiteindelijk Gouda verhuisd. Van jongs af aan was Bert al gek op alles wat te maken had met snoertjes, stekkertjes, plugjes en geluid. Die voorliefde, in combinatie met hele goeie oren – hoewel je dat niet aan hem ziet -, maakt hem tot een geluidstechnicus van grote klasse. Ook in het dagelijks leven houdt Bert zich bezig met electronica en instrumenten, zij het dan medische.

Bert-Bannink
Bert-Bannink

Ruim vijfentwintig jaar geleden begonnen als dj in de plaatselijke jeugdsociëteit, kwam Bert via ‘Siskin’ en ‘Relight’ bij ‘Basic Station’ terecht. Als mixer /geluidstechnicus heeft hij al heel wat optredens op z’n naam staan.
Omdat Bert verantwoordelijk is voor het eindresultaat, drukt hij een stevig stempel op de muziek van Basic Station. En niet alleen dat; tijdens de oefensessies van de band repareert hij altijd fluitend alle electronica die de bandleden vernielen (en daar zijn ze hem érg dankbaar voor)!

Bert houdt van het goeie leven; muziek, filmpje, etentje, een biertje met de mannen of rijden in z’n cabrio is maar een greep uit zijn vele liefhebberijen.

Naast geluid en techniek is Bert verantwoordelijk voor de foto’s op de cd “Your Name is my guitar”.

Meer weten over deze swingende technicus? Mail dan naar bert@basicstation.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!