Home » Basic Station » Richard Quartel

Richard Quartel

RICHARD QUARTEL – harmonica

Richard is een echte “Wijkenaar” maar dan uit Doorn, de plaats waar hij “was born en raised”. Geboren is hij op 4 maart 1980 en opgegroeid?… ja, dat is hij ook :-).
Dat Richard een heuse Wijkenaar is geworden is voor Basic Station dan weer een mazzeltje, want via optredens en jam-sessies in Wijk bij Duurstede kwam Basic Station in contact met deze schuiver, tranentrekker en duwer. Want als je Richard een harmonica in zijn hand geeft, berg je dan maar. Je houdt het niet droog en je hebt ineens kippenvel. Mensen, wat weet hij de juiste toon te raken en te pakken!

Richard speelt al jaren met zijn andere band, The Vaults de onvervalste rhytm & blues en ging daarnaast zeer regelmatig met Basic Station als “vaste gastmuzikant” mee. Zo vast dat Basic Station hem heeft gevraagd of hij voorgoed onderdeel van de band wilde worden. Gelukkig zei Richard “Ja, ik wil”, iets waar de mannen van Basic Station heel blij mee zijn. Want met Richard op ’t podium is er een enorme klik en klinkt de band zo als het hoort. Richard past naadloos bij de Basic Station mannen. Al haalt hij het gemiddelde qua leeftijd lekker naar beneden ;-).

Niet alleen met zijn muziek zorgt Richard ervoor dat de mensen zich warm en krachtig voelen, want in het dagelijks leven regelt hij dat een ieder er warmpjes bij zit en met voldoende energie door het leven kan gaan.
Richard is namelijk werkzaam als Service Technicus en -Coordinator in de warmtetechniek en duurzame energie.
Samen met zijn partner Amanda heeft Richard twee zonen waarmee hij graag mag mountainbiken of het ruime sop kiezen in zijn schitterende v. Leeuwenschouw motorboot die naar hemzelf vernoemd is. (Het schip is “Topper” genaamd :-). En natuurlijk mag Amanda dan ook mee…

Dat Richard een druk baasje is blijkt wel, omdat hij naast alle reeds genoemde activiteiten ook nog boodschappen doet! Zo kwam hij al weer even geleden tijdens het boodschappen doen, naast de groente en het fruit, een harmonica tegen.
Een apparaat dat hij herkende als een “muziekding” dat zijn schoonvader ook gebruikte. Om de relatie met zijn schoonvader wat leven in te blazen heeft hij de diepte investering gedaan van dik € 5,– waardoor hij 10 jaar later, na vele uren oefenen en spelen met zijn bands The Caverns en The Vaults, een begenadigd harmonicaspeler is geworden. Kijk, aan zo’n schoonvader heb je dus wat!

Naast The Vaults -en Basic Station natuurlijk- haalt Richard zijn muzikale inspiratie uit mannen als Junior Wells, Big Walter Horton, Sonny Boy Williamson, John Mayall, Eric Clapton, Muddy Waters en nog vele vele anderen. Niet de minste mannen uit de Blues. Wat ook gelijk weer aangeeft dat Richard als geen ander snapt waar het omgaat in het leven; warmte en power met een diep gevoel terwijl je ondertussen over ruige paden je eigen weg kiest. Als je daarbij dan nog eens rustig kabbelend van natuur en omgeving geniet… Dan heb je de blues! En zo is het volkomen logisch dat je een top-muzikant bent, waarbij hij nu ook bij Basic Station zijn partijtje meeblaast!

Direct contact met deze hartverwarmende, energiegevende en o zo gevoelige blazer? Je kunt hem mailen via Richard@basicstation.nl

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!