Home » Basic Station » Robin Winkel

Robin Winkel

ROBIN WINKEL – gitaar

Robin Winkel

Robin Winkel is de jongste telg aan de Basic Station muziekboom. Jong? Jazeker! Robin zorgt er voor dat de gemiddelde leeftijd van Basic Station fors naar beneden gaat, en de muzikaliteit fors stijgt!

Hoe zit dat dan weer? Nou, om te beginnen is Robin geboren. Dat blijkt verrekte handig want daardoor kan hij nu zijn mooie bijdrage leveren aan Basic Station! Nadat Robin op 23 juli 1988 in Houten ter wereld kwam duurde het 15 jaar voordat hij een gitaar beetpakte. De grootste oorzaak hiervan was zijn oom Anton.

Robin mocht regelmatig bij hem logeren en “oom Anton” nam een essentieel deel van de opvoeding van Robin voor zijn rekening. Door de duizenden cd’s en zeker ook de “Bluesschuur” die oom Anton heeft – waar vele (blues)muzikanten vaak samenkomen om live te jammen – leerde Robin dat er meer bestaat dan Rap en Techno. Via zijn oom Anton maakte Robin kennis met muzikanten als Stevie Ray Vaughn, Albert King, Neil Young, Eric Clapton, Led Zepplin, The Nits, Elmore James, Howling Wolf, Tesky Brothers, Buddy Guy. Stuk voor stuk grootheden in de muziek die tot de dag van vandaag Robin zijn helden zijn.

Robin Winkel

Nadat Robin op 15 jarige leeftijd van een vriendje een gitaar mocht lenen, zich vervolgens de blaren en het bloed op de vingers speelde, maakt hij in twee weken zich Stairway to heaven van Led Zepplin eigen. En de rest is history zeggen we dan.

Robin werkt als Business Consultant in de IT, woont inmiddels in het mooie Vreeswijk waar hij samen met zijn verloofde Rianne en hun kat zich- naast de muziek-  graag bezighoudt met koken, wijndrinken en wandelen. En soms gaat Robin even lekker ongeremd los op de PlayStation.

Dat is dan weer fijn voor Basic Station, want via zijn dikke maat Richard, gaat Robin nu ongeremd los bij Basic Station. Naast Basic Station speelt Robin ook nog in de bluesband Thin Line en samen met Richard, in The Vaults.

Toen Robin een paar keer samenspeelde met enkele Basic Station leden bleek er zo’n sterke klik dat een toetreding tot Basic Station zich al snel aandiende. Met de komst van Robin is er voor Willem meer ruimte voor zijn spetterende solo’s, heeft Henk lekkere ondersteuning in het ritme en Basic Station meer lol!

Basic Station is dan ook erg blij met de komst van deze “jonge knaap” met een mooie oude ziel. Zoals Robin zelf al zegt: “Ik luister bijna alle muziek zolang het maar emotie en ziel in zich heeft!”

Kijk, dan snap je het, al vermoeden wij dat “oom Anton” daar een belangrijke bijdrage in heeft geleverd. Waarvoor onze diepe dank! 🙂

Contact met deze mooie ziel? Mail hem via Robin@basicstation.nl

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!