Home » Basic Station » Willem Schriekenberg – gitaar en zang

Willem Schriekenberg – gitaar en zang

WIM SCHRIEKENBERG – † 27-12-2022

—————————————————————————————————————-

In memoriam Willem (Wim) Schriekenberg

Tot ons intens grote verdriet moeten wij laten weten dat onze zanger, gitarist, inspirator en medeoprichter, Wim Schriekenberg op 27-12-2022 om 10:30 aan zijn laatste reis is begonnen.

We gaan zijn lieve persoonlijkheid, humor, prachtige lach en virtuoos gitaarspel ontzettend missen. In onze harten en zijn band zal hij altijd voortleven.
Music will never die. Dag broer. Dank voor je liefde. We missen je verschrikkelijk.

Zonder Wim geen Basic Station. Daarom zal zijn pagina hier altijd blijven en Wim altijd onderdeel van Basic Station zijn.

Lieve Wim, thank you for the music. We love you.

————————————————————————————————————–

Willem Schriekenberg

Rasechte Driebergenaar. Zag het levenslicht op 24 september 1954 temidden van een muzikale familie. Opa was jazz-pianist, maar de tijd gaat snel en inmiddels is Willem zélf een trotse opa, rock & blues-gitarist en zanger, maar voor alles de motor achter Basic Station. Muziek is voor hem net zoiets als eten, drinken en sex: onmisbaar in het leven!

Willem Schriekenberg

Zijn muzikale carrière begon op zevenjarige leeftijd, toen hij bij de vuilnisbak een gitaar vond. Vele gitaren later vond Willem via ‘Touch’, ‘De Stugerband’, ‘Siskin’ en ‘Moustache’ z’n weg naar ‘Basic Station’. Behalve door de bandleden laat Willem zich inspireren door de muziek van Hendrix, Pink Floyd, Stevie Ray Vaughan, Satriani, Herman Brood, Kees de Bree (en de rest van de 7 Billion Elephants) en vele anderen. Hij heeft inmiddels meegewerkt aan een cd van Henny Huisman (“Lang zal ze leve”), een cd van Blue Yonder en natuurlijk aan de cd’s van Basic Station “Your Name is my guitar”, “Trackin’ on a Trail” en “Many Roads”, waar hij apetrots op is.

De meeste nummers op de Basic Station cd’s zijn van zijn hand. Willem draagt altijd de tekst en het muzikale idee aan, waarmee de rest van Basic Station dan aan de haal gaat, om er uit eindelijk een echt Basic Station nummer van te maken.

De man met de virtuoze vingers, het rauwe stemgeluid en het gouden hart is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor brandmeldinstallaties bij een grote organisatie waar mensen met een verstandelijke beperking wonen, leven en werken.

Willem Schriekenberg

Naast de muziek en zijn beroep, nemen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen de belangrijkste plaats in in Willems leven. De leden van Basic Station kent hij lang en goed en hij is (hoe kan het ook anders!) nog steeds gek op hen allemaal.

Door de ziekte van zijn zoon -die inmiddels een grote en gezonde kerel is- kwam hij in aanraking met het dagelijks leven in kinderziekenhuizen. Onder de indruk van de moed en de levenslust van al die zieke kinderen en dankbaar voor de genezing van zijn eigen zoon, zet Willem zich nu op allerlei fronten in om het leven van deze kinderen zoveel mogelijk op te vrolijken.

Wil je meer weten van Willem en ‘his guitar’, stuur dan een mailtje naar willem@basicstation.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!