Home » Basic Station » Henk Haar

Henk Haar

HENK HAAR – basgitaar

Henk

Geboren op 5 juni 1961 te Zeist maar gelijk door zijn ouders naar Driebergen gedeporteerd, het dorp waar hij zoveel van is gaan houden dat hij er nooit meer weg wil. Henk woont dus nog steeds in Driebergen.
Henk zijn muzikale cariere begon toen, zoals zo vaak op de leeftijd van 15 a 16 jaar, een aantal vriendjes een band begonnen. Bij een echte band hoorde immers een bassist! Henk, niet gehinderd door enige kennis van snaren, noten en accoorden kreeg een briefje met daarop 1.3, 2.3, 2.5 (1e snaar derde hokje enz.) en speelde zowaar zijn eerste blues in G!

Henk playing

Tijdens zijn studententijd maakte Henk samen met de band Distinguish heel Nederland onveilig en speelden zij van Groningen tot Maastricht en weer terug. Na deze hectische periode volgden er nog diverse andere bands waardoor hij zich tot een muzikant met een breed scala aan muziekstijlen ontwikkelde. Zo speelde hij met Rudy’s Romeo’s onvervalste Rock & Roll, met de Canal+ Band funk & soul en met Siskin symfonische muziek om uiteindelijk weer terug te komen op zijn roots: de Rock & Blues!. Henk is een Basic Station speler van het eerste uur en als het aan hem ligt gaat hij tot in het bejaardentehuis hiermee door.

In het dagelijks leven is hij ondernemer waardoor hij gelukkig zijn eigen agenda kan bepalen, iets waar hij dan ook graag en veel gebruik van maakt!

Henk rookt, drinkt en is gek op mooie vrouwen en auto’s hetgeen hem een echte Rock’n Roll junkie maakt. Basic Station is hem dus op het lijf geschreven! Je kunt Henk mailen op: henk@basicstation.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!