Edgar Blijenberg (Big Ed) – zang en Bandbaas

Onze bandbaas Edgar Blijenberg blijkt over onvermoede talenten beschikken, want naast zijn al jarenlange geregel en georganiseer als Basic Station bandbaas, is hij nu ook actief als zanger bij zijn eigen Basic Station!

Nadat Willem al diverse malen had aangegeven dat hij zich bij een aantal nummers graag wat meer op zijn gitaar wilde concentreren – hij is immers ooit onverwacht zanger geworden 😉 – werd tijdens een spontane jamsessie in de Basic Station studio snel duidelijk dat de oplossing daarvoor verassend dichtbij was. Onze eigen Ed bleek over een verrekt goede stem met dito zangkwaliteiten te beschikken. Dat heeft ie al die jaren dus goed verborgen gehouden!  Aan Willem zijn wensen kon dus geheel voldaan worden, en nu neemt “Big Ed” een aantal nummers voor zijn rekening.

Edgar is geboren op 16 maart 1971 te Driebergen en als “jonkie” binnen Basic Station al weer vele jaren actief als bandbaas. Het dagelijks leven van Edgar kent nog al wat hoogte- en dieptepunten en gaat flink op neer. Hij verdient zijn dagelijks brood als gecertificeerd liftinspecteur!

Edgar woont, samen met zijn vrouw Hester en hun twee toffe zonen Thomas en Thijmen, nog steeds in zijn geboortedorp Driebergen-Rijsenburg.

Naast bandbaas en zanger bij Basic Station en een drukke, veeleisende baan was Edgar ook nog jarenlang coach van een Blue Arrows basketballteam waardoor hij eigenlijk geen tijd meer had voor zijn verdere hobby’s.  Het sleutelen aan – en het rijden in – oude Volvo’s, het zelf (niet onverdienstelijk) basgitaar spelen en het vertroetelen van zijn verzameling basgitaren (vraag hem er maar eens naar) schiet er dus volledig bij in.

Gelukkig vindt Big Ed nog wel tijd om zijn Big Green Egg regelmatig fors op te stoken, een goed glas whiskey te nuttigen, een forse wandeling te maken met zijn grote knuffel Lot of er lekker tussen uit te gaan met zijn “Hes”. En soms mogen de jongens ook nog mee!

Basic Station is bijzonder blij dat onze eigen Edgar nu ook voor de schermen zichtbaar is als bandlid. Al wordt het podium natuurlijk wel steeds voller. Maar voor onze eigen “Big Ed” schikt de rest van Basic Station natuurlijk graag een stukje in!

Behoefte aan snel contact of een goed gesprek met deze zanger op grote hoogtes? Mail hem dan via info@basicstation.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD's bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!

Meer informatie

Login