Ben Petersen

BEN PETERSEN – toetsen en 2e stem

Ben

Dit altijd vrolijke bandlid werd op 27 september 1958 in Doorn geboren, wat hem zo goed is bevallen dat hij daar nog steeds woont. Voor het noodzakelijke dagelijks brood scheurde hij lange tijd iedere werkdag naar de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, waar hij teamleider was. Omdat hij vaak en lang in de auto zat en naar de radio luisterde, was Ben zeer goed op de hoogte van de belangrijke zaken des levens. Die wijsheid deelt hij graag met de andere bandleden. “Jongens, wisten jullie dat de gemiddelde bureaustoel 13 kilometer per jaar aflegt?”

Ben

Zijn liefde voor muziek werd gewekt door het traporgel, dat in het ouderlijk huis stond. Na het traporgel volgden het electronisch orgel en de piano. Zijn grote inspiratiebron was, volgens eigen zeggen, zijn moeder. “Nog bedankt, ma…!”

Ben begon zijn muzikale loopbaan als toetsenist bij Siskin en vervolgens bij Het Voorspel. Aan dit Voorspel kwam zoals altijd een eind, maar niet getreurd, want Ben beleeft sindsdien zijn hoogtepunt bij Basic Station.

Samen met Willem heeft Ben ook lange tijd deel uit gemaakt van de band ‘Blue Yonder’.

Een van zijn weinige eigenaardigheden is dat Ben altijd alles in ‘G’ wil spelen. Om hem een plezier te doen, geeft de band daar regelmatig aan toe.

Ben

Naast een radio-optreden en de opname van de cd’s van Basic Station, vindt hij vooral het optreden van Siskin in Duitsland voor zo’n 1000 man onvergetelijk, hoewel hij zich er zélf niet zoveel meer van kan herinneren. Dat moet dus wel leuk geweest zijn!

In zijn vrije tijd maakt Ben – hoe kan het ook anders – muziek, is hij achter zijn PC te vinden of maakt hij graag forse wandelingen.

Graag eens met hem op pad? Mail Ben via ben@basicstation.nl.

Wil jij ook Basic Station boeken?

Heb je vragen, wil je de CD’s bestellen of Basic Station boeken, neem dan contact op met de Basic Station Bandbaas, Edgar Blijenberg!